Aloita uusi harrastus aikuisena – liity partioon!

Partio on mukaansatempaava harrastus myös aikuiselle. Et tarvitse partion aloittamiseen aikaisempaa partiokokemusta – me autamme, koulutamme ja otamme mukaan porukkaan! Partiossa pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi ja samalla saat hyvää vastapainoa työelämälle. Tutustut uusiin ihmisiin, pääset kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä.

Partio on joustava harrastus, jonka voit muovata itsellesi sopivaksi ja omannäköiseksi. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle ja mitä haluat partiossa tehdä. Partiossa on lukematon määrä erilaisia vapaaehtoistehtäviä eli pestejä – ja millaista pestiä ei vielä ole, sellainen pystytään kyllä keksimään. Partion harrastaminen aikuisena on vapaaehtoistyötä, jolla mahdollistetaan monen lapsen ja nuoren harrastus. Kaikesta avusta on hyötyä! Partiotoiminnasta saa myös hyvän lisän CV:en ja voit saada myös opintopisteitä vapaaehtoistyöstä ja kursseista partiossa.

Etsimme lippukuntaamme uusia polunpolkijoita yli 17-vuotiaista:

  • Ryhmänohjaajiksi eli johtajiksi tai apulaisjohtajiksi
  • Aikuispartioon
  • Partiokoulutukseen (johtajakoulutus, ensiapukoulutus, erätaitokoulutus jne)
  • Harrastamaan yhdessä perheenjäsenten kanssa

Partiota harrastetaan partion paikallisyhdistyksissä eli lippukunnissa, joita on lähes kaikissa kunnissa ympäri Suomea. Pateniemen Polunpolkijat on partiolippukunta, joka toimii Pateniemen, Herukan, Rajakylän ja Ritaharjun alueilla. Lippukuntaamme kuuluu yli sata 7-16-vuotiasta jäsentä ja kymmeniä aikuisia partiolaisia. Partioryhmät kokoontuvat viikoittain ja johtajisto kerran kuussa. Tämän lisäksi retkeilemme lähimaastossa kämpällämme Kalimeella, kouluttaudumme kursseilla, teemme vaelluksia ja hyödynnämme oppimiamme taitoja partioleireillä ja partiotaitokisoissa. Viikkotoiminnan suunnittelussa auttaa Suomen Partiolaisten ikäkausiohjelmat, jotka luovat pohjan toiminnalle ja lippukunnan muut johtajat, eli yksin et jää.

Ota rohkeasti yhteyttä lippukunnanjohtaja Eero Pulkkiseen (lpkj@polunpolkijat.fi) tai pestijohtaja Anni ”Puksu” Lämsään (puksu@polunpolkijat.fi)

Lue lisää partion aloittamisesta aikuisena ja tutustu muiden tarinoihin: https://www.partio.fi/nyt/aikuisille/